- Mangal altı
- Izgara teli
- 1 kilogram kuzu pirzola
- Tuz
- 1 paket mangal kömürü
Yapılışı
İlk olarak etraftan topladığımız kalem büyüklüğündeki kuru tahta parçalarını kağıt yardımıyla mangalın içerisinde yakıyoruz. Yanan ateşin üzerine mangal kömürümüzü yavaş yavaş döküyoruz. Kömür kor haline gelene kadar, bekliyoruz. Kömürü alevlendirmek için yelpaze kullanabilirsiniz.
Daha sonra dövülmüş kuzu pirzolalarımızı, ızagara telinin içerisine düzgün bir şekilde diziyoruz. Düzgün istif edildiği zaman 1 kilo pirzola rahatlıkla sığıyor.
Daha sonra ızgaramızı, yanan kor ateşin üzerine koyuyoruz. Yaklaşık 10 dakikad bir çevirip, kurumasını ve yanmasını engelliyoruz.
Piştikten sonra sıcak sıcak salata ve ayran ile tüketiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder