24 Kasım 2013 Pazar

Karamel soslu ayva tatlısı tarifi

Karamel soslu ayva tatlısı tarifi.









Malzemeler
  1. 3 adet ayva
  2. 2 su bardağı şeker
  3. 4 su bardağı su
  4. Karamel sosu
Yapılışı:
İlk olarak geniş bir tavanın içerisine su ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Yani tatlımızın ilk olarak şerbetini hazırlamış oluyoruz. Hazırlanan şerbetin içerisine ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları yerleştiriyoruz. 20 dakika kadar ayvalar şerbetin içerisinde kaynıyor. Daha sonra borcama aldığımız ayvaların üzerine karamel sosunu yedirip, 15 dakika kadar 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. Ve çıkardıktan sonra soğutarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Ayvalar şerbetin içerisinde kaynarken

Servise hazır hali


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder